Borstlift

Borstlift

Steeds meer vrouwen kiezen voor een borstlift. De ingreep is betrekkelijk eenvoudig en veilig, artsen hebben decennia lang ervaring met deze ingreep. Een borstlift is meer betaalbaar dan ooit, en heeft vaak een positieve impact op het zelfvertrouwen van de vrouw. Is een borstlift voor u een optie en waar dient u rekening mee te houden? Op deze pagina leggen we in het kort uit welke behandelingen er mogelijk zijn, welke prijzen en opties er zijn, en ook de risico’s die gepaard gaan met een borstlift.

Waarom een borstlift?

BorstliftIn principe is een borstlift een cosmetische ingreep, er is geen medische noodzaak voor deze behandeling. De meeste vrouwen kiezen voor een borstlift na de zwangerschap of op latere leeftijd. Een borstlift is niet hetzelfde als een borstvergroting, hoewel sommige vrouwen wel kiezen voor een implantaat. Soms kan een klein implantaat de vorm van de borsten verbeteren. Door een borstlift zit kleding prettiger, het oogt aantrekkelijker en het geeft meer zelfvertrouwen. Vrouwen die ongelijke borsten kunnen veel baat hebben bij een borstlift.

Welke methoden zijn er?

Tijdens het consult zal de chirurg vragen naar de reden om te kiezen voor een borstlift, de medische historie en uitleg geven over de mogelijkheden. Er zijn verschillende behandelmethodes, in overleg wordt de juiste methode gekozen. Dit zijn de meest gangbare behandelingen:

1. Donut of Benelli borstlift

Bij een lichte mate van verzakking wordt er huid verwijderd rondom de tepel, dit is een relatief kleine ingreep.

2. De Sleutelgat-methode

Bij meer verzakking bij de borsten maakt de chirurg een kleine incisie rondom de tepel, en twee incisies schuin naar beneden. Dit lijkt op een sleutelgat. Hierdoor zal er een litteken op de borst ontstaan met een “i” vorm. Deze methode wordt ook wel een Verticale Mastopexie genoemd.

3. De Anker-methode

Wanneer er een grote verzakking bestaat, of bij grote borsten is de Anker-methode doorgaans de meest geschikte behandeling. Er worden incisies gemaakt rond de tepel, schuin naar beneden en in de borstplooi. Dit heeft de vorm van een anker. De tepel wordt naar boven geschoven en weer vastgehecht aan de borst met eventueel een verkleining van de tepel.

De arts zal vooraf met u overleggen welke methode het beste bij u past.

Risico’s bij een borstlift

Een borstlift is een relatief veilige ingreep, er kunnen in enkele gevallen complicaties voordoen die doorgaans van tijdelijke aard zijn:

  • Infecties en nabloedingen komen soms voor.
  • Gevoeligheid bij de tepels of juist weinig gevoel aan de borsten.
  • Wanneer een wond te langzaam geneest kan een extra ingreep nodig zijn.
  • Pigment vlekken en verkleuringen.
  • Allergische reacties.

Na ongeveer een half jaar is het uiteindelijke resultaat zichtbaar. Na een zwangerschap, gewichtsschommelingen of bij ouderdom kan een tweede ingreep op termijn wenselijk zijn. Informeer bij uw kliniek naar de mogelijkheden.

Prijzen Borstlift

Een borstlift is mogelijk vanaf €1500,-. Voor een specifieke prijsopgave kunt u het beste contact opnemen met de kliniek voor een persoonlijk consult. In dat gesprek zal de arts de situatie bekijken en de juiste behandelmethode kiezen. Ook kunt u aangeven of een implantaat gewenst is, die kan tijdens de ingreep ook geplaatst worden.