Borstvergroting

Borstvergroting

Er worden veel borstvergrotingen uitgevoerd, steeds meer vrouwen kiezen voor een borstvergroting om uiteenlopende redenen. Online informatie over borstvergrotingen is niet altijd duidelijk. Concrete vragen worden niet, of niet volledig beantwoord. Op deze pagina krijg je duidelijke antwoorden op de meeste gestelde vragen over het waarom, hoe en hoeveel het kost.

Waarom borstvergroting?

Alles voor jouw borstenKiezen voor een borstvergroting is een persoonlijke keuze die elke vrouw voor zichzelf moet nemen. Het idee dat vrouwen met grote borsten alleen maar aantrekkelijker willen zijn voor mannen is onjuist. Net zoals het fabeltje dat vrouwen alleen leuke kleding dragen en make-up aanbrengen om mannen te verleiden. De meest gehoorde redenen zijn:

  • Na een zwangerschap of ingreep hebben de borsten een andere vorm aangenomen waar de vrouw zich niet goed bij voelt. Bij sommige vrouwen is door ziekte een borst afgezet, dan kan een implantaat helpen.
  • Wanneer een vrouw kleine borsten heeft is het lastig om goede kleding te vinden. De pasvorm is vaak niet optimaal met kleinere borsten.
  • Grotere borsten kunnen een vrouw extra zelfvertrouwen geven. Het postuur wordt beter, vrouwen voelen zich beter in hun vel en gaan zichtbaar meer stralen.

Onthoud dat je als vrouw zelf en bewust de keuze voor een borstvergroting maakt. Het is jouw lichaam, jouw beslissing, jouw toekomst.

Welke methoden zijn er?

Er zijn verschillende manieren en vormen mogelijk bij een borstvergroting. Bij een anatomisch borstimplantaat wordt een prothese aangebracht dat boven minder vulling heeft dan onder. Dit geeft een natuurlijk aanzicht. De incisie moet wel iets groter worden gemaakt. Bij een rond borstimplantaat is er in de bovenpool meer vulling aanwezig wat een voluptueus uiterlijk ten gevolge heeft. Wanneer de ronde prothese staand wordt aangebracht ontstaat er door de positie van de spieren een zekere druppelvorm in de borst.

Welke merken zijn er?

Er zijn vele merken borstimplantaten waarbij de prijzen en samenstelling van de protheses kunnen verschillen. Natrelle, Mentor en Polytech zijn drie vooraanstaande merken:

  • Natrelle: Verkrijgbaar in drie types, de Natrelle 410, Natrelle Inspira en Classic Round die in diverse vormen aangepast kunnen worden. De 410 heeft een “druppel” vorm, de Inspira heeft een ronde vorm en de Classic Round heeft een afgevlakte ronde vorm.
  • Mentor: Dit merk heeft maar liefst vijf modellen met verschillende hoogte, De MM, MM+ en MH stijlen hebben een gemiddelde hoogte, de LM+ is lager en de TM+ is hoger.
  • Polytech: Met Duitse kwaliteit met rigoureuze testprocedures, staat Polytech voor optimale kwaliteit en duurzaamheid. De Sublime lijn heeft een een modulair ontwerp met een vormstabiele gel, de Diagon/Gel serie heeft een zachtere gel aan de achterzijde, en stevigere gel aan de voorzijde.

Risico’s bij borstvergroting

Er zijn een aantal soorten vulling van borstimplantaten die vanwege complicaties niet meer verkrijgbaar zijn, per merk kan de vulling verschillen. Niet ieder implantaat is voor alle vrouwen geschikt, uw specialist kan u hierover meer informatie geven. Het grootste risico is kapselvorming, een reactie van het lichaam op vreemde voorwerpen dat bij sommige vrouwen voorkomt. Dit risico verschilt per type prothese. Laat u vooraf altijd goed informeren.

Prijzen

De kosten van een borstvergroting verschilt per merk, type, vulling en kliniek. Het is al mogelijk vanaf 2375 euro een borstvergroting uit te laten voeren. Naast de prijs moet u ook rekening houden met de garantie, duurzaamheid en de ervaring van de behandelend artsen in de kliniek.

Vergelijk de beste klinieken