Borstverkleining

Borstverkleining

Naast borst vergrotingen bestaan er ook borst verkleiningen. Vrouwen die van nature grote borsten hebben, en daar hinder van ondervinden in het dagelijks leven, kunnen kiezen voor een borstverkleining. Er zijn verschillende technieken, de keuze voor de meest geschikte behandeling verschilt per individu. Op deze pagina leggen we uit waarom vrouwen kiezen voor een borst verkleining, welke soorten borstverkleiningen er zijn, de mogelijke risico’s bij het verkleinen van borsten en de prijzen voor een ingreep. Neem voor meer informatie contact op met de specialist.

Waarom Borstverkleining?

Blij dames na borstverkleiningNiet iedereen begrijpt dat grote borsten net zoveel, of zelfs meer problemen kunnen opleveren dan kleine borsten. Dit zijn de voornaamste drie redenen om te kiezen voor een borstverkleining:

  • 1. Kleding zit niet goed: Confectiekleding wordt gemaakt voor een specifieke lichaamsvorm, wanneer je daar als vrouw niet aan voldoet valt kleding niet altijd mooi om de contouren van het lichaam. Voor vrouwen met bovengemiddeld grote borsten kan het een grote opgave zijn passende kleding te vinden, altijd met een ruime trui rondlopen is ook niet prettig.
  • 2. Fysieke klachten door grote borsten: Grote borsten vormen een aanzienlijke belasting voor de ruggengraat, dit kan op den duur voor rugklachten zorgen. Met name vrouwen die regelmatig sporten kunnen last krijgen van diverse lichamelijke klachten.
  • 3. Vorm van de borsten is niet mooi: Door het gewicht liggen grote borsten niet altijd mooi op het lichaam. Door slappe huid kunnen borsten gaan hangen, dit probleem zal na verloop van tijd erger worden. Borsten laten verkleinen kan de oplossing bieden.

Welke methoden zijn er?

Er zijn diverse methoden om borsten te verkleinen waarvan de Ankermethode en Liposuctie de meeste populaire methoden zijn. Per individu wordt vooraf bepaald wat de beste behandelmethode is. Hier zijn in het kort de kenmerken van deze twee soorten borst verkleining.

Ankermethode

Deze methode is een veilige en snelle methode om borsten kleiner en mooier te maken. De naam is gebaseerd op het litteken dat na de ingreep achterblijft. Het litteken is zichtbaar rond de tepelhof en dan recht naar beneden tot in de plooi van de borst, en vanaf het borstbeen tot aan de oksel.

Liposuctie

Bij deze methode ontstaan er geen littekens, de behandeling kan onder plaatselijke verdoving uitgevoerd worden. De incisies zijn erg klein, de gaatjes zullen doorgaans na enkele maanden nagenoeg onzichtbaar zijn. Door het verlies aan gewicht kan Liposuctie bij de borsten een natuurlijke lift tot stand brengen mits de huid voldoende elasticiteit bezit.

De Ankermethode is uitermate geschikt voor vrouwen met zeer grote borsten, de Liposuctie is relatief eenvoudig om uit te voeren. Vraag aan de arts welke methode het beste bij u past.

Prijzen

Het is mogelijk vanaf €1500,- een borst verkleining uit te laten voeren. Bij borstverkleiningen zal er vooraf een uitgebreid onderzoek plaatsvinden om de juiste behandelwijze te bepalen. Aan de hand daarvan kan de kliniek de uiteindelijke prijs voor u bepalen.

Risico’s

Elke ingreep brengt risico’s met zich mee, de behandelend arts zal u daar vooraf over inlichten. Hier zijn alvast enkele aandachtspunten:

  • Het is mogelijk dat er een nabloeding of infectie ontstaat na de ingreep.
  • Sommige mensen ondervinden een allergische reactie op bepaalde middelen.
  • Zwellingen en verhardingen na de ingreep kunnen enkele maanden aanhouden.
  • De uiteindelijke vorm van de borsten na de verkleining is vooraf niet volledig te voorspellen, dit hangt ook af van de elasticiteit van de huid en de mate van verkleining.

Informeer bij de kliniek of een borstverkleining voor uw geschikt is en welke van de mogelijke borst verkleiningen het beste aansluit op uw persoonlijke situatie.

Vergelijk de beste klinieken